Lokalområdet

Skærmbillede 2019 02 23 kl. 13.39.54

 

Løkken er kendt og elsket for sin fine brede badestrand samt de små hvide badehuse som ligger langs oppe langs klitten. I dette område tættest på bymidten er der desuden bilfri strand, så alle kan boltre sig i det fine sand uden at bekymre sig om trafikken. 
De gamle fiskekuttere, der ligger på stranden, tager stadig på havet og fisker og det er muligt at købe friskfanget fisk, krabbeklør og andre lækkerier fra fiskehuset ved stranden og nogle gange direkte fra kutterne. Det er en udsøgt fornøjelse at spadsere nede på stranden mellem bådene, som bliver trukket helt op på stranden med et spil. Hvis der har været storm, er det også godt at finde rav mellem det tang, som er skyllet på land - noget som de yngste ofte kan muntre sig med i timevis.

Men stranden er ikke den eneste attraktion i området. Det kan anbefales at køre en lille tur mod nord langs kystvejen til Nørre Lyngby og Rubjerg Knude, hvor man kan få en spektakulær udsigt over Vesterhavet. Tag en tur til kunsthåndværkerbyen Lønstrup med sine mange små værksteder. Blot et par kilometer nord for Løkken mod Hjørring ser man Børglum Kloster - helt oppe på toppen af Klosterbakken. Her finder man også den gamle vindmølle (og man kan gå helt op på møllen, hvor du finder den bedste udsigt over Løkken og lokalområdet).